IN GESPREK MET: Ditta Kamphorst

Ditta Kamphorst
Ditta Kamphorst

Mijn naam is Ditta Kamphorst en ik ben sinds december 2019 werkzaam als HR adviseur bij Spijkerman. Hoewel ik al dertig jaar ervaring heb in het HR vak is deze branche voor mij een sprong in het diepe. Wat mij aanspreekt bij Spijkerman is de no-nonsense mentaliteit, de ambities en de sterke groei van het afgelopen jaar. Door de uitbreiding van het bedrijf – met de komst van de fabriek in Elst –  is er voor mij de schone taak weggelegd om een aantal processen te herzien. Er moet dus een hoop geregeld worden. Door de vele jaren ervaring die ik heb opgedaan, heb ik brede kennis van het HR vak. Ik voel mij daarom als een vis in het water. Het mooiste vind ik het observeren en analyseren van hetgeen ik om mij heen zie gebeuren en de impact daarvan op mens en organisatie.

Binnen mijn functie streef ik ernaar dat medewerkers mij vertrouwen en zich daarom ten alle tijden veilig voelen om zich uit te spreken naar mij. Omdat ieder persoon uniek is, vergt dit veel flexibiliteit van mij. Ieder individu vraagt en verdient een persoonlijke aanpak en andere benadering. Dit doe ik met alle plezier en liefde. 

Wat betreft nieuwe werknemers en de zoektocht naar deze: ik zoek bij voorkeur naar mensen die initiatief nemen, weten wat ze waard zijn en waar ze zich nog verder kunnen ontwikkelen. Mensen die op zoek zijn naar de grenzen in hun werk en in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb ervaren dat mensen met de juiste houding en in de juiste setting tot heel veel in staat zijn, ook als er grote veranderingen op hen afkomen.

Door de Corona crisis werkt een groot deel van de medewerkers vanuit huis, waardoor we op afstand van elkaar zijn. Ik mis het persoonlijke contact en merk dat mijn collega’s dit ook zo ervaren. Ik probeer in contact te blijven door bijvoorbeeld in Amersfoort of Elst langs te gaan, want ben ervan overtuigd dat persoonlijk contact essentieel is binnen een gezond bedrijf. Hoe gek en moeilijk de huidige situatie ook is, als we op onszelf en op elkaar blijven letten slaan we ons er samen doorheen! 

“Bij Spijkerman heerst een no-nonsense mentaliteit, hierdoor voel ik mij als een vis in het water” – Ditta Kamphorst

In gesprek met: Leroy Beverwijk

Leroy by @DaeloShots

Mijn naam is Leroy Beverwijk en ik ben sinds september 2018 werkzaam bij Spijkerman bv als Commercieel medewerker binnendienst. Ik heb destijds voor Spijkerman gekozen omdat het totaalplaatje voor mij klopte. Vooral de mogelijkheden binnen het bedrijf spraken mij aan.

Wat mij binnen het bedrijf zo erg aanspreekt is het “wij”-gevoel. We zijn een team. We willen elkaar, waar nodig, ondersteunen en begeleiden. De manier waarop iedereen elkaar benadert in de communicatie binnen het team is positief. We kraken elkaar niet af, maar geven elkaar opbouwende kritiek waardoor we samen verder kunnen groeien. Bovenstaande punten dragen bij aan het feit dat ik een groot hart voor de zaak heb en een drive om onze klanten zo goed en compleet mogelijk van dienst te zijn.

Ik vind het zeer belangrijk om een goede verstandhouding, openheid en duidelijke communicatie te hebben met de klant. Ik ben al jaren actief in klantcontact en voel mij als een vis in het water als ik met relaties/klanten mag communiceren of adviseren. Ik denk graag in oplossingen in plaats van problemen.

Een belangrijke pijler binnen Spijkerman is innovatie. In mijn ogen betekent het blijven zoeken naar oplossingen om zaken nog efficiënter te laten verlopen of om te vernieuwen. Innovatie betekent uitdaging. Innovatie moet namelijk ook tijds- en kostenbesparend zijn. Op die manier blijf of word je steeds aantrekkelijker voor klanten.

Wie kan ik nog meer van dienst zijn?

Leroy Beverwijk

Relaishuis voor Prorail

In opdracht van BAM Infra voorziet Spijkerman het door haar geleverde relaishuis van steenstrips. Het verschil met traditioneel gemetselde wanden is niet van echt te onderscheiden.

Glasvezelpop geplaatst in Zuidwolde

Voor de aanleg van glasvezelaansluitingen in een woonwijk in Zuidwolde, plaatst Spijkerman een daartoe bestemd verdeelstation. Met groot materieel wordt gezorgd voor een succesvolle plaatsing.

Precisie op locatie in Limburg

Voor Prorail plaatste Spijkerman in Mook-Molenhoek een relaishuis. Omdat de totale afmetingen de transportmogelijkheden sterk beperken, is er gekozen voor een opbouw op de bouwlocatie. Uiterste nauwkeurigheid is geboden om de wanden en overige constructiedelen goed op elkaar aan te laten sluiten.