INTERN INTERVIEW: Mevlut Akkanat

Mevlut Akkanat
Mevlut Akkanat by @DaeloShots

Mijn naam is Mevlut Akkanat. Ik ben 27 jaar en heb de afgelopen tijd als  werkvoorbereider gewerkt bij Spijkerman Prefab Solutions. Dit is mijn eerste baan uit school. Ik heb Bouwtechnische bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij Mitros, een woningbouwcorporatie, en bij HSF, producent in warmtesets. Mijn afstudeeronderzoek ging over de toekomst van het verwarmen van woningen. 

Via een detacheringsbureau ben ik bij Spijkerman terecht gekomen, in mijn ogen een innovatief en snel groeiend bedrijf. Er heerst een cultuur die gebouwd is op teamwork. We moeten het met zijn allen doen, zo sta ik er in en zo staan mijn collega’s er ook in. Dat vind ik mooi. Alles valt en staat met teamwork. Ik denk dat het ook verstandig is om af en toe voor jezelf te kiezen omdat je soms ook door tijdgebrek prioriteiten moet stellen. 

Mijn enthousiasme in mijn werk, werkt aanstekelijk en zorgt er daarnaast voor dat ik mezelf gemotiveerd houd. Ook heb ik de vaardigheid ontwikkeld om snel problemen te herkennen in mijn taken, en deze zo snel mogelijk te tackelen. Bovenal ben ik erg behulpzaam, dit is mijn sterkste punt in mijn optiek.

Ik heb veel geleerd tijdens mijn tijd bij Spijkerman en kijk uit naar mijn volgende uitdaging. Waar ik uiteindelijk wil eindigen? Ik zou niet één baan kunnen noemen, maar ik wil een baan waarin ik voor mensen echt het verschil kan maken. Misschien door ze in de woningbouw aan hun droomhuis te helpen of een woning energie neutraal te malen. Dat is mijn doel, en ik word het allergelukkigste van plannen die volgens planning lopen… 

“Mijn enthousiasme in mijn werk, werkt aanstekelijk…”

Mevlut Akkanat