IN GESPREK MET: Michael Matthee

Michael Matthee by DaeloShots

Mijn naam is Michael Matthee, ik ben operationeel manager bij Spijkerman Prefab Solutions.
Ik ben terug van weggeweest. Mijn eerdere functie binnen Spijkerman was calculator en werkvoorbereider. Ik heb een marketing achtergrond, maar was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat heb ik ongeveer drie jaar gedaan, waarna ik ergens anders een andere uitdaging heb gevonden.

Mijn tweede en huidige avontuur bij Spijkerman begon midden in de zomer van 2021, hectisch en spannend. Ik vroeg mijzelf af: waar zullen we beginnen? Vol enthousiasme en goede moed ben ik van start gegaan in mijn nieuwe rol.

Wat mij aanspreekt in Spijkerman als bedrijf, is het leuke team en de prettige collega’s. Ik vind het fijn om met mensen te werken, te leren en vooral om samen te groeien. Mensen in hun kracht zetten is iets wat ik belangrijk vind en binnen mijn rol streef ik daarom naar een persoonlijke aanpak. Ik geloof dat je hiermee het beste resultaat bereikt, in plaats van alleen focus te leggen op de processen. Andere mensen beter maken en helpen ontwikkelen, staat gelijk aan betere resultaten. Het leuke daaraan is dat je op die manier ook de mooiste oplossingen kan bieden voor de klant. Vanuit niets, samen iets maken. Dat is het leukste wat er is.

Zelf ben ik punctueel. Ook hecht ik waarde aan de nodige dosis humor. Iets formeels toch speels kunnen benaderen. Deze eigenschappen waardeer ik ook in andere mensen. Ik probeer altijd een simpele oplossing te bedenken voor eventuele problemen waar ik, of iemand anders, tegenaan loop. Eerst de rust bewaren, overzicht creëren en met een helder hoofd het probleem bekijken. Coachen in plaats van aansturen. Samen kom je verder.

 “Mensen in hun kracht zetten is iets wat ik belangrijk vind” 

Michael Matthee