IN GESPREK MET: Rens van Dijk

Rens van Dijk by @DaeloShots

Mijn naam is Rens van Dijk. Ik was werkzaam bij Spijkerman bv als Calculator. Na een aantal jaren naast school, in mijn vrije uren, als timmerman gewerkt te hebben, ben ik direct na het afronden van mijn opleiding begonnen als renovatie Timmerman. Hier was voor mij het plezier snel vanaf, omdat dit niet meer voelde als een uitdaging. Vervolgens ben ik een aantal jaar zoekende geweest naar wat ik uiteindelijk wilde gaan doen. Toen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik absoluut in de bouwwereld moet blijven, maar moest zoeken aan de voorkant van de branche, in plaatst van op de bouw. Tot op heden heb ik nog geen spijt van deze keuze.

Via Continu ben ik bij Spijkerman terecht gekomen. Ik heb Spijkerman ervaren als een snel groeiend bedrijf met een hechte groep collega’s die altijd bereid zijn elkaar te helpen. Dit vind ik heel belangrijk: werken in een team zorgt ervoor dat situaties altijd van meerdere kanten bekeken worden. Niemand kan alles alleen. Een team werkt het beste als ieder zijn kwaliteiten benut worden.

Mijn toegevoegde waarde in het bedrijf is dat ik weet hoe het er op een bouwplaats aan toe gaat. En dus tevens weet wat er nodig is om bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Mijn beste kwaliteiten zijn tekenen en mijn oog voor detail. Hoe belangrijk het is om goed te blijven communiceren, heb ik dit jaar geleerd. Daarnaast wil ik graag meer constructieve kennis ontwikkelen in de komende tijd. 

Mijn droombaan is modelleur. Deze baan realiseren en succesvol invullen, zou mij enorm gelukkig maken. Mijn motto is niet voor niets: niet geschoten, is altijd mis. Daarom ben ik op zoek naar een uitdaging als Bouwkundig tekenaar/modelleur. 

“Ik ben op zoek naar een uitdaging als Bouwkundig tekenaar/modelleur”

– Rens van Dijk